Volleybalsters verpletteren Polen

De zegetocht van het Nederlands Dames Volleybalteam gaat onverminderd door. De eerste wedstrijd in de derde ronde van de FIVB World Grand Prix werd met een afgetekende 3-0 (25-17, 25-17 en 25-13) gewonnen van Polen.

De volleybalsters van Oranje blijven verbazend goed presteren in de World Grand Prix. De ploeg van bondscoach Avital Selinger won vandaag in Hong Kong ook de zevende wedstrijd van de zware landencompetitie en is dus nog steeds ongeslagen. Voor de tweede maal werd Polen, toch een Europese tegenstander van formaat, verslagen. Oranje gaf de Poolse vrouwen dit keer geen schijn van kans: 25-17, 25-17 en 25-13.

"We speelden erg goed met service en pass, terwijl we ook heel weinig fouten maakten", analyseerde Selinger na de ongelijke strijd. "En door onze strategie met service en blok was de Poolse aanval vaak machteloos."

Ook al steekt Oranje in grote vorm, de Nederlandse bondscoach neemt ook de Dominicaanse Republiek, de tegenstander van zaterdag, weer zeer serieus. "We gaan ons weer maximaal op dit duel voorbereiden en zullen geen enkele ploeg onderschatten. Ik denk ook nog niet aan de finaleronde omdat we altijd van wedstrijd naar wedstrijd werken en niet te ver vooruit willen kijken."

De Nederlandse aanvoerster Manon Flier toonde zich erg tevreden met de wedstrijd tegen Polen. "Ons spel was exceptioneel goed. Dit niveau halen we ook wel eens op de training en het is mooi dat dit we dit ook eens in een wedstrijd konden laten zien."

Nederland begon de zevende wedstrijd van de World Grand Prix met Kim Staelens, Manon Flier, Chaïne Staelens, Maret Grothues, Ingrid Visser, Caroline Wensink en libero Janneke van Tienen. Vanaf het begin liep Polen achter de feiten aan en konden Kim Staelens en Manon Flier erg effectief zijn met hun service. Caroline Wensink was met haar blok goed op dreef. Later in de wedstrijd kregen Robin de Kruijf en Monique Wismeijer ook nog wat speeltijd, maar spannend zou het geen enkel moment worden.

Submitter:  Bron: FOK!sport