Mortensen langer bij Vacansoleil

De sympathieke Deen Mortensen is met team manager Daan Luijkx een contractverlenging van een jaar overeengekomen. De 24-jarige Mortensen viel dit jaar onder meer op door zijn aanvallende manier van koersen.

De in Luxemburg woonachtige hardrijder werd eind juni negende op het Deens kampioenschap. Volgens Vacansoleil-ploegleider Hilaire Van Der Schueren is hij breed inzetbaar gebleken. "Martin kan veel parkoersen aan en wil er altijd invliegen, hij gaat alleen maar beter worden", aldus Van Der Schueren.

Mortensen zelf is blij met de contractverlening: "Het team is één grote familie en ik voel me thuis. Sportief was het een oké jaar en wil ik nog wat laten zien in de komende wedstrijden." De Deen zal actief zijn in de najaarsklassiekers beginnend in de GP Stad Zottegem.

Op dinsdag 25 augustus houdt het Vacansoleil Pro Cycling Team een persconferentie in Amersfoort waarin de doelstellingen en selectie voor de Vuelta worden gepresenteerd. Hier zullen naast de ploegleiding ook Johnny Hoogerland en Jens Mouris aanwezig zijn.

De sportieve missie van het Vacansoleil Pro Cycling Team is samengevat in het motto 'Sportief, transparant en ambitieus'. Onder leiding van manager Daan Luijkx wordt een ambitieus driejarenplan uitgewerkt.

Submitter:  Bron: FOK!sport