Tennissers schrijven geschiedenis in Montreal

De mondiale tennistop bij de heren heeft geschiedenis geschreven door voor het eerst allemaal de kwartfinale van het toernooi in Montreal te bereiken. Nog nooit waren de acht beste tennissers er in geslaagd om allemaal de kwartfinale van één ATP-toernooi te bereiken.

De nummer één van de wereld Roger Federer rekende met 6-3 en 7-6 (5) af met zijn landgenoot Stanislas Wawrinka. Nummer twee Rafael Nadal wist met 6-3 en 6-2 te winnen van de Duitser Philipp Petzschner. Andy Murray had geen moeite met Juan Carlos Ferrero: 6-1 en 6-3. Ook Novak Djokovic had tegen de Rus Michail Joezny maar twee sets nodig: 6-3 en 6-4.

Nummer vijf van de plaatsingslijst Andy Roddick moest vol aan de bak tegen de Spanjaard Fernando Verdasco. In een thriller won de Amerikaan uiteindelijk met 7-6, 4-6 en 7-6. Ook Juan Martín del Potro had drie sets nodig om de Roemeen Victor Hanescu aan de kant te zetten: 3-6, 6-3 en 6-4. De Fransman Jo-Wilfried Tsonga zette zijn landgenoot Gilles Simon eenvoudig met 6-3 en 6-3 opzij. Tot slot won de Rus Nikolai Davydenko met 7-6 en 7-5 van de Chileen Fernando González.