WK hockey -21: vierde dag medailleronde

Ook op woensdag werd er weer gehockeyd door de dames op het WK hockey onder 21 jaar. Donderdag hadden de ploegen een rustdag. Hieronder een update van de wedstrijden, de behaalde punten en de halve finalisten.

Poule F
Na een rustdag op dinsdag, mocht Poule F weer spelen. Nieuw-Zeeland had moeite met Zuid-Afrika en het werd na een 1-0-voorsprong voor de Kiwi's toch een overwinning met 2-3 voor de Afrikanen. Het zijn de eerste punten in het hele toernooi voor Zuid-Afrika en wel meteen de volle mep: 3 punten. Nieuw-Zeeland blijft op 7 punten.

Nederland wist met moeite van Duitsland te winnen, maar 0-1 was voldoende. Na afloop was bondscoach Sjoerd Marijne tevreden. Maar de meiden zijn kalm gebleven. Ik ben heel trots. Onze grootste tegenstander? Dat zijn we zelf."[/i] Daarmee kwam Jong Oranje, dat zich al geplaatst had voor de halve finale, op 15 punten.

Argentinië, met Nederlander Adel Fuentes als assistent-bondscoach, plaatste zich met de winst op China voor de halve finale. China moesten minstens een gelijkspel eruit slepen om door te gaan, maar het mocht niet zo zijn. De 2-4 voor de Argentijnse dames bracht hen op 9 punten, tweede in de poule achter Jong Oranje.

Naar de halve finale
In de halve finales, die vrijdagvanavond Nederlandse tijd gespeeld worden, ontmoet Nederland Korea. Engeland treedt aan tegen Argentinië.

Om de zevende tot en met de twaalfde plaats wordt op zaterdag gespeeld. Op zondag zijn de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats, de troostfinale en de finale.

Poule G
De verliezerspoule bracht opnieuw geen punten voor Wit-Rusland, dat met 0 punten dit toernooi afsluit. Spanje won vrij eenvoudig van de Wit-Russinnen met 1-3. De hoogst haalbare plaats op dit WK voor Wit-Rusland is een vijftiende plek, vrijdag moet die veilig gesteld worden tegen Litouwen.

Zaterdag mag Spanje proberen tegen Franrijk de dertiende plaats te halen.

Submitter:  Bron: FOK!sport