Force India belooft meer voor 2009

Het Formule 1-team Force India belooft dat er dit jaar nog mooie resultaten behaald gaan worden. Het team is dit jaar in Duitsland met Adrian Sutil al dicht bij punten geweest, maar een botsing met Kimi Räikkönen verhinderde dat.

Technisch directeur James Key zegt dat er nog verbeteringen in de pijplijn zitten en dat de kansen die er nog komen gepakt moeten gaan worden. "We hebben dit jaar enkele keren auto's in de punten gehad, maar helaas er geen behaald. We hadden goede kansen in het midden van het seizoen na een grote stap voorwaarts te hebben gezet in Silverstone. Maar pakte het vanwege het ongeval van Adrian in de kwalificatie niet goed uit."

"Giancarlo reed daarentegen een goede race en werd na als zestiende te zijn gestart tiende op enkele seconden van de punten. Hetzelfde gold voor Duitsland. Daar kwalificeerden we ons goed en behielden de plaats in de punten totdat we Räikkönen raakten na de eerste serie stops."

"Hongarije was minder competitief voor ons, maar we hebben nog redelijk wat zaken die er aan zitten te komen dit seizoen. Daarom moeten we elke mogelijkheid pakken die in de toekomst op ons pad komt," zei Key.

De technisch directeur zei dat daarbij de kwalificatie cruciaal is dit jaar. "We hebben nu tienden en honderdsten tussen de auto's zitten die allemaal binnen een seconde van elkaar rijden. Dit zit zo dicht bij elkaar dat elke redelijke update een groot verschil in posities uit kan maken. Daarom wordt er veel aandacht aan het goed presteren in de kwalificatie besteed. In de huidige situatie is de positie op de baan cruciaal."