Palyama kansloos tegen olympisch kampioen Lin Dan

Dicky Palyama heeft in de achtste finale van het WK in Hyderabad, India, verloren van de Chinees Lin Dan. In de eerste game was de olympische kampioen van 2008 veel sterker dan de Nederlandse nummer 18 op de wereldranglijst.

Na het 11-21 verlies leek het met Palyama (31) de goede kant op te gaan. Hij bleef bij tot 4-5 maar daarna liep Lin Dan - een van de grote favorieten voor de wereldtitel - in één ruk uit naar 4-13. Bij 8-20 stribbelde Palyama nog even tegen, maar met opnieuw 11-21 was het in een half uur bekeken. Palyama was de laatste Nederlander in het toernooi.

Dicky Palyama: "Ik heb zeker niet slecht gespeeld, maar ik ben toch wel een beetje teleurgesteld. Hij had namelijk letterlijk op alles een antwoord en dan kun je je uiterste best doen, maar je komt er gewoon niet aan. Er zijn twee spelers in de wereld die boven alle anderen uittorenen. Lin Dan is er een van. Tegen de andere acht toptienspelers heb ik kansen." Over zijn toernooi is hij tevreden: "Ik heb een mooie overwinning behaald op Bao Chunlai. Dat geeft mij motivatie en zelfvertrouwen om door te gaan. Mijn doel vorig jaar was om terug te komen in de top-16 van de wereld en dat is misschien nu al gelukt."

De analyse van technisch directeur Martijn van Dooremalen: "Van meet af aan was Lin Dan de sterkste. Hij liet Dicky geen moment in de wedstrijd komen. Hij speelde zeer aanvallend, lokte Dicky naar het net en dan scoorde hij regelmatig." Van Dooremalen over Palyama's toernooi: "Hij heeft in de eerste ronde een fantastische overwinning behaald op de Chinees Bao Chunlai. Zijn winst tegen de Zweed Hurskainen was verwacht. Ik vind dat Dicky een prima toernooi heeft gespeeld. Verliezen van Lin Dan is normaal."

Submitter:  Bron: FOK!sport