Duno geen straf na dramatisch optreden

Milka Duno wordt niet bestraft door de organisatie van de IndyCar Series na haar beschamende optreden op Mid-Ohio afgelopen weekend. De coureur was meerdere malen zes tot zeven seconden langzamer dan de leiders.

Duno werd vaak op een ronde achterstand gezet, met 29 ronden achterstand kwam ze niet eens over de finish. Het schakelen wilde niet goedkomen. Medecoureur Paul Tracy pleitte ervoor dat haar licentie ingenomen zou worden. "Ze is een drama en het is niet leuk meer. Waarom geven ze haar een licentie? Waarom laten ze haar rijden en zichzelf zo voor schut zetten?", verhaalde Tracy op een weblog.

Daarnaast was Duno betrokken bij een beslissend incident in de race, toen Scott Dixon en Justin Wilson haar wilden lappen. Daarbij aarzelde Wilson, en Dixon ging heen met het been want die nam de leiding over. Dat was niet iets waar een rijder zich populair mee maakt, maar hoofdsteward Brian Barnhart zou niet weten waarom er iets aan gedaan moet worden. Bij andere races kon Duno wel meekomen. "In die races deed ze het prima en was ze competitief. We blazen dit veel te veel op", volgens Barnhart.

De Dreyer & Reinbold-rijdster zelf zegt dat er wat mis was met de wagen: "Vanaf het begin had ik last met schakelen. Terwijl de race vorderde, werd het alleen maar erger. Het enige wat ik kon doen was de auto op de baan houden. Het was een nachtmerrie."