"Honda vindt Heerenveen ook mooie club"

Over VVV-Venlo-middenvelder Keisuke Honda is de afgelopen dagen al een hoop gezegd en geschreven. De Japanner maakte veel indruk tijdens de eerste twee speelronden van het nieuwe eredivisieseizoen en werd reeds met vele clubs uit binnen- en buitenland in verband gebracht.

Iets concreets is er op dit moment echter niet aan de orde. Zaakwaarnemer Kees Ploegsma jr. tegenover Infostrada Sports: "Op dit moment speelt er niets." Bij VVV blijft het vooralsnog ook stil. "Er hebben zich geen clubs gemeld."

Directeur voetbalzaken Mario Captein van VVV stelt de situatie duidelijk. "Er hebben zich geen clubs gemeld, ook niet om te informeren." PSV leek één van de geïnteresseerde clubs te zijn, maar Ploegsma begrijpt dit gerucht niet. "Zij hebben genoeg aanvallende middenvelders. Ik denk ook niet dat zij alle liquiditeiten hebben."

De keuze zal gaan tussen een topclub in Nederland of een subtopper in het buitenland. "Als er iets moois komt, gaan we daar op in. Dat wil zeggen één van de topclubs in Nederland of een subtopper in het buitenland."

Sc Heerenveen is volgens Ploegsma ook een mogelijkheid. "Ook Heerenveen vindt hij een mooie club. Uiteindelijk krijgt hij zijn transfer wel, het is nu gewoon oppassen dat hij niet de verkeerde keuze maakt. Zijn droom is om uiteindelijk in Spanje te voetballen. Maar daarvoor zal hij wel eerst een tussenstap moeten zetten."