BCR: The revival of the Champ Car

Komende zondag staat in Rotterdam alweer de vijfde editie van Bavaria City Racing op het programma. Vele coureurs zullen met hun snelle bolides door de havenstad scheuren. Het belooft wederom een waar spektakel te worden waarbij ook oude tijden herleven.

Zo zal er zondag een heuse Champ Car-bolide te bewonderen zijn. Als enige ter wereld kreeg Henk de Boer het voor elkaar om twee Panoz DP01-auto's over te nemen van Rocketsports Champ Car team om hier mee te kunnen racen. Het zijn de enige nog rijdende exemplaren uit de raceklasse die opging in de IndyCar Series. De Boer rijdt met de bolide in originele kleurstelling in de EuroBoss Series.

Speciaal om de historie van Champ Car te eren heeft De Boer één van zijn wagens in een speciale oranje/zilveren Champ Car kleurstelling gestoken, welke voor het eerst in de straten van Rotterdam getoond zal worden. De wagen waarmee de in Maaseik woonachtige coureur van de Willemsbrug naar Hofplein zal rijden zal precies dezelfde kleurstelling dragen als die door Champ Car werd gebruikt voor de presentatie van de DP01 en de eerste tests.

Het zal voor de massaal aanwezige fans in Rotterdam tevens de eerste keer worden dat ze het type wagen kunnen zien waarmee Robert Doornbos in 2007 twee Champ Car races wist te winnen. Eerder kwam Doornbos in 2007 al wel in actie met een Lola Champ Car. Voor De Boer is het de eerste keer dat hij is uitgenodigd om aan Bavaria City Racing, het meest gevarieerde en drukst bezochte autosportevenement van Nederland, deel te nemen.

"Ik ben vereerd dat ik ben uitgenodigd ben om deel te nemen aan Bavaria City Racing, vooral omdat het een top evenement is in een top stad," verklaarde De Boer enthousiast. "Ikzelf participeer in vijf bedrijven in Rotterdam en vind deze stad super om vanuit te werken. De mentaliteit van de Rotterdammers spreekt me zeer aan; open en met opgestroopte mouwen, zo gaat het tenminste vooruit!"

"Ter gelegenheid van Bavaria City Racing hebben we besloten om één van de wagens te presenteren in de originele kleurstelling van de DP01, zoals deze in 2006 werd gepresenteerd. De laatste weken is in onze werkplaats onder leiding van René Kouwenberg hard gewerkt aan deze nieuwe kleurstelling."


Voorproefje van de Champ Car DP01 uit 2006 in nieuwe kleurstelling
Submitter:  Bron: FOK!sport