[Fotoreportage] Rizla Racing Days deel 1

Op het TT-circuit in Assen vonden afgelopen weekend de Rizla Racing Days plaats. FOK!fotograaf Richard van de Velde was hierbij aanwezig en maakte onderstaande reportage.

In Assen kwamen afgelopen weekend zowel auto- als motorsport bij elkaar. Hierdoor werd het publiek een gevarieerd programma geboden dat genoeg spektakel bood. Zo was het op zondag eerst de beurt aan al het motorgeweld. Er werden manches verreden in het Open Nederlands Kampioenschap Supersports en ook de Superbikes. Daarna was het de beurt aan het Suzuki-team in de MotoGP.


Loris Capirossi en Chris Vermeulen in actie


Capirossi wijst zijn teamgenoot op hoge snelheid de weg

Daarna was het de beurt aan een demonstratie van A1GP Team Nederland. Het publiek werd een voorproefje geboden voor wat ze mei 2010 te wachten staat als het hele circus Assen aan doet.


Jeroen Bleekemolen in actie


Burnout voor de hoofdtribune

Het publiek werd in de pauze vermaakt met enkele kostbare bolides die op de baan reden.


Burnout met een Mercedes cabrio


Ook Bleekemolen kreeg nog even een ereronde

Daarna was het de beurt aan de Duitse Formule 3 om in actie te komen.


Een van de deelnemers in actie

De BRL V6 en de BRL Light-deelnemers mochten vervolgens hun kunsten aan het publiek vertonen. Deze altijd spectaculaire raceklasse heeft veel van de beste coureurs uit Nederland en BelgiŽ aan zich gebonden.


De Belg Marc Goossens die op zondag vijfde werd in actie

De marshals hadden het tot op dit moment rustig, maar dat zou later op de dag wel veranderen.


Marshals genieten van de dag

Morgen volgt deel twee van de reportage over de Rizla Racing Days met nog veel meer autosport van het TT Circuit in Assen.