WK hockey -21: tweede dag medailleronde

Op de zevende dag van het WK hockey voor dames onder 21 jaar in Boston kwamen alles zes de ploegen van medaillepoule E in actie. Poule F - met Jong Oranje - had een dagje vrij. Hier een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Poule E
Jong India moest winnen van Chili om nog uitzicht te houden op de halve finale. India won ook (3-1) en doet dus nog volop mee in het toernooi, ze hebben nu 9 punten, Chili blijft op een schamele 3 punten staan.

Ook AustraliŽ doet nog volop mee in de strijd. Deze ploeg lijkt in het toernooi te groeien en won voor de tweede dag op rij. Titelverdediger Korea werd met 4-2 aan de kant gezet en daardoor gaan de Aussies de Aziaten in de stand voorbij. De Hockeyroos hebben nu 12 punten, Korea blijft op 10 punten hangen.

Voor de Verenigde Staten zit er in eigen land geen ereplaats in nadat het nipt van Engeland verloor (3-2). Engeland verloor dit toernooi nog niet en gaat aan de leiding in poule F met 13 punten, de VS staan nog altijd op 6 punten.

Poule G
Ook de in verliezerspoule werd zondag gehockeyd. Frankrijk wist te winnen van Wit Rusland (3-2) en heeft nog uitzicht op de dertiende plaats, het hoogst haalbare voor de vier ploegen in deze groep. Morgen spelen Spanje en Litouwen de tweede wedstrijd tegen elkaar.