NASCAR wil niet op natte baan racen

De organisatie van de NASCAR is niet van plan om de races in de Sprint Cup Series op een natte baan te gaan verrijden. Gisteren ging de race op Watkins Glen niet door vanwege regen en is daarom verschoven naar vandaag.

Bandenfabrikant Goodyear bracht afgelopen weekend nieuwe regenbanden mee naar het circuit, maar deze zijn alleen bedoeld voor de Nationwide Series. "We doen wat ons gevraagd wordt," zei Rick Henrich van Goodyear. "We hebben geen Sprint Cup Series-auto's in het testprogramma opgenomen. Daar kan aan gewerkt worden. De auto's hebben wat een hoger zwaartepunt, zijn wat zwaarder en hebben meer paardenkrachten. Deze zaken zorgen voor meer complicaties in de regen, waardoor verder testen noodzakelijk is."

Een van de testers van de banden was Juan Pablo Motoya die de met carbon verstevigde banden in San Antonio, Texas aan de tand heeft gevoeld. Maar voor de ovals zijn de banden niet geschikt, omdat vanwege de hoge snelheden het simpelweg te gevaarlijk is om dan te gaan rijden.

Voor de road courses is de regenrace volgens Sprint Cup-directeur John Darby voorlopig nog uitgesloten, maar hij sluit het in de toekomst niet uit. "Ik zeg zeker niet dat we nooit meer regenraces zullen zien in de Cup Series. Goodyear heeft erg goed werk verricht door de nieuwe natweerband te ontwikkelen, zeker in vergelijking met waar we in Suzuka nog de beschikking over hadden."