Van der Geest in onzekerheid over WK

Judoka Elco van der Geest (-100 kg) verkeert kort voor het WK Judo nog in onzekerheid over deelname aan het toernooi in eigen land. De 30-jarige voormalig Europees kampioen heeft de Belgische nationaliteit aangevraagd. Dit traject bevindt zich in de eindfase, maar het is nog twijfelachtig of dit voor het WK tot stand komt.

Van der Geest is actief in de gewichtsklasse van Henk Grol, die afgelopen zomer een bronzen Olympische medaille behaalde. Van der Geest, weer helemaal fit na een lange reeks van blessures, won dit jaar de Grand Slam in Rio de Janeiro en het Grand Prix toernooi in Tunis.

Van der Geest: "Ik ben helemaal klaar om mijn kansen te verdedigen op het WK. Maar op dit moment kan ik niet meer dan afwachten. Er zijn speculaties of ik eventueel reserve ben achter Henk Grol (Grol loopt mogelijk het WK mis door een knieblessure, red.), maar daar ben ik helemaal niet mee bezig. Pas als Henk afzegt, wil ik over deze mogelijkheid nadenken en daar komt bij dat ik dan ook nog door de JBN geselecteerd en voorgedragen dien te worden. Ik heb zelf ook veel en zwaar blessureleed gekend in mijn carriŤre, dus ik weet wat het is om vlak voor een kampioenschap zo’n tegenvaller te krijgen."