Arnautovic na 8 wedstrijden van Inter

Marko Arnautovic moet in één jaar minimaal acht wedstrijden bij Internazionale spelen, wil hij een definitief verblijf bij de nerazzurri afdwingen. Dit maakte FC Twente-voorzitter Joop Munsterman zondag bekend.

De preses zei in het praatprogramma Studio Voetbal dat hij niet precies wist hoeveel duels Arnautovic moest spelen. Het gaat om het aantal speelminuten dat hij maakt. "Het komt in ieder geval neer op zeven of acht wedstrijden", aldus Munsterman.

Mocht Arnautovic onverhoopt het aantal speelminuten niet halen, dan zal hij terugkeren naar Twente, dat hem een tweejarig contract liet tekenen met de optie op nog een seizoen. Die verbintenis treedt in werking als de Oostenrijker het niet redt bij Inter.

Arnautovic' transfer leek lange tijd in kannen en kruiken, totdat zijn stressfractuur in de rechtervoet aan het licht kwam. De twintigjarige speler werd daarna veelvuldig getest bij de Italiaanse grootmacht en na wekenlang onderhandelen bereikten Twente en Inter pas afgelopen week een akkoord.