Doornbos: "Veel werk voor 14e plaats"

Gisteren werd in de IndyCar Series de Honda Indy 200 verreden op de Mid-Ohio Sports Car Course. Robert Doornbos eindigde in die race voor zijn nieuwe team HVM als veertiende. De Nederlander was niet ontevreden over het resultaat.

Doornbos begon de race als achttiende en wist gedurende de wedstrijd enkele plaatsen goed te maken, ondanks dat hij worstelde met de auto. Teambaas van HVM Keith Wiggins heeft ook na dit weekend alle vertrouwen in de Nederlander die nog voor zijn teamgenoot E.J. Viso eindigde. "We hadden hoge verwachtingen van Robert, maar we waren tegelijkertijd ook realistisch omdat we het team in drie dagen samengesteld hebben. We hebben alle vertrouwen in de toekomst en we gaan nu samenwerken om hem een snelle auto te geven."

Doornbos: "Het was veel werk om veertiende te worden. De auto was beter als er weinig brandstof in zat, daarom was de eerste stint met veel brandstof ook niet zo goed. Gelukkig zijn we denk ik aerodynamisch gezien net zo goed als de leiders, maar de balans van de auto was niet zoals ik wilde. Komend weekend gaan we naar de Infineon Raceway om daar te testen. Hopelijk zal dat een goede start voor ons worden om meer als een team samen te gaan werken," zei de Nederlander die dit weekend zijn leidende positie in het Rookieklassement af moest staan aan Raphael Matos.