Stoch: "FC Twente wordt groter"

Miroslav Stoch en Bryan Ruiz werden aangetrokken om de vertrokken Marko Arnautovic en Eljero Elia te vervangen. De eerstgenoemde speler liet dit afgelopen weekend, tijdens het duel tegen PSV (1-1), nog maar eens blijken.

"Geef me de tijd om mijn medespelers te leren kennen en me aan te passen en dan kan ik nog veel en veel beter," liet Stoch in een reactie weten. De aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis voor De Tukkers. "Iets wat ik voor aanvang van dat jaar niet had verwacht."

Toch had Stoch vooraf gehoopt dat hij zijn kans bij Chelsea, de ploeg waar hij onder contract staat, zou krijgen. "Mooie ervaringen, maar gezien mijn goede prestaties op de trainingen, had ik eigenlijk gehoopt op meer kansen in wedstrijdverband met Chelsea."

Stoch hapte echter direct toe, toen FC Twente te kennen gaf de speler te willen huren. "Ik was meteen enthousiast. Hoewel ik niet naar de Eredivisie keek, had ik goede verhalen over Twente gehoord. Het is een kleine club, die steeds groter wordt", liet hij weten. Ook de aanwezigheid van Steve McClaren speelde mee in zijn overweging. "Behalve dat hij een goede coach is, spreekt hij Engels. En dat was belangrijk voor mij, indien ik Engeland zou verlaten."