Uitslag Community Shield

Chelsea heeft zondagmiddag de eerste tik van het seizoen uitgedeeld aan concurrent Manchester United. De ploeg van manager Carlo Ancelotti won na een zenuwslopende penaltyreeks de Community Shield.

Met Alex en aankoop Yuri Zhirkov op de bank begon Chelsea rustig aan het duel. The Blues lieten de bal rustig rondgaan en kregen ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een corner van Frank Lampard kopte Branislav Ivanovic het leder via Patrice Evra tegen het aluminium.

United bleek echter niet onder indruk, daar Nani na tien minuten trefzeker was. De Portugese dribbelaar schoot de bal langs Chelsea-sluitpost Petr Cech. Cristiano Ronaldo werd het eerste bedrijf niet gemist bij The Mancunians. Aanvallend was de club van trainer Sir Alex Ferguson zeer gevaarlijk en Chelsea mocht van geluk spreken dat de achterstand niet groter werd.

Na rust maakte Chelsea een herboren indruk. Ricardo Carvalho drukte dit uit door de gelijkmaker uit een rebound binnen te koppen. ManU-keeper Ben Foster maakte geen sterke indruk bij de treffer. Foster is de vervanger van Edwin van der Sar, die afwezig is vanwege een blessure aan zijn hand.

Het duurde tot de zeventigste minuut totdat Manchester de eerste kans van de tweede helft kon bijschrijven. Dimitar Berbatov trof het doel echter niet. Chelsea zette direct een tandje bij en dat leidde tot de discutabele 2-1 van Lampard. Evra leek onreglementair te worden weggezet door Michael Ballack. Arbiter Chris Foy liet doorspelen en The Blues maakten daar dankbaar gebruik van.

Fergusons ploeg leek na de opgelopen achterstand aanvallend onmachtig. Op voorhand kon de in het veld gebrachte Michael Owen daar ook niets aan veranderen, maar zoals wel vaker scoorden de manschappen van Ferguson in extremis nog een treffer via de buitenspel staande Rooney: 2-2.

In de strafschoppenreeks bleek Chelsea het gelukkigste. Achtereenvolgens Lampard, Ballack, Drogba en Kalou waren koelbloedig. Voor United scoorde Michael Carrick. De eerste en derde penalty werden gemist door respectievelijk Giggs en Evra, waardoor Chelsea voor de vierde keer de prijs op het palmares bij mag schrijven.

Chelsea - Manchester United 2-2