Nani kijkt vooruit: "Ik wil de held zijn"

Nani speelt sinds de zomer van 2007 voor Manchester United. De Portugees kwam over van Sporting CP en leek in de voetsporen te treden van Cristiano Ronaldo. Vooralsnog wist Nani echter nog geen potten te breken in Engeland.

Nani kreeg het voorbije seizoen weinig basisplaatsen toebedeeld van Manchester-trainer Sir Alex Ferguson en verbeterde zich derhalve nauwelijks. De Portugees houdt echter vertrouwen in zichzelf. "Vergeet het verleden. Ik wil de held zijn."

De vleugelaanvaller grijpt het vertrek van landgenoot Ronaldo aan als kans om zijn belofte in te lossen. "Ik denk niet meer aan het afgelopen seizoen en ben alleen maar met komend jaar bezig", zei Nani in The Sunday Telegraph. "Ik heb de mensen hier nog niet mijn beste kant laten zien. Het is zaak om mijn zelfvertrouwen terug te winnen, daarna is alles mogelijk."

"Ik werd vaak vergeleken met Ronaldo, maar dat wil ik niet", ging de balkunstenaar door. "Ja, er zijn wel wat overeenkomsten, maar we zijn heel andere voetballers. Ik heb mijn eigen acties, stijl en manier van schieten."

"Ik hoop dat de mensen volgend jaar over Nani gaan praten, en niet zeggen 'Kijk, dat doet hij net zoals Ronaldo'. Ik ben een betere speler geworden door met hem samen te werken, maar ik ben niet de nieuwe Ronaldo."