WK hockey -21: eerste dag medailleronde

Gisteren is in Boston de eerste ronde van de medailleronde gespeeld op het WK hockey voor dames onder 21 jaar. De teams behouden hun punten uit de eerdere poulefase.

Vanavond Nederlandse tijd wordt de tweede ronde gespeeld in de medailleronde. Dan komt Poule E en de halve verliezerspoule G aan bod, terwijl maandag het tweede deel van Poule G en Poule F aan de beurt is.

Poule E
Engeland wist met 1-0 India te verslaan, waardoor de Britten op 10 punten kwamen en de Indiërs bleven op 6 punten staan. Duitsland had het moeilijker met Nieuw-Zeeland, dat voor rust op 0-1 kwam. Maar in de tweede helft kwamen onze oosterburen toch langszij op 1-1. Daarmee komt Duitsland op 10 en Nieuw-Zeeland op 7 punten. De laatste wedstrijd in deze poule, tussen Australië en Chili, werd gewonnen door de Hockeyroos met 1-0. Australië staat nu op 9, de Chilenen hebben nog altijd slechts 3 punten.

Poule F
China droogde Zuid-Afrika af met 5-0, waardoor het Aziatische land op 9 punten komt en de Afrikanen op 3 punten bleven staan. Korea boekte succes tegen de Verenigde Staten door een achterstand na de eerste helft om te buigen naar een 2-1-overwinning. De Koreanen hebben nu 10 punten, de VS blijven op 6 punten. In deze poule speelt ook Nederland, dat een 1-0-achterstand tegen Argentinië recht wist te zetten naar een winst met 1-2. Daarmee komt Jong Oranje op 9 punten en het Zuid-Amerikaanse land blijft op 6 punten staan.

Vlak voor rust werd door Merino gescoord, maar een sterk begin van de tweede helft zorgde ervoor dat Caia van Maasakker in de 40e minuut een strafcorner benutte en Kelly Jonker tikte slechts drie minuten later de 1-2 in. Een strafcorner van de Argentijnsen in de voorlaatste minuut ging naast. Bondscoach Sjoerd Marijne sprak in de rust de dames toe dat ze met meer overtuiging moesten gaan spelen. "Maar Argentinië bespeelde ons ook erg goed. Ze hadden hun huiswerk goed gedaan. Alle lof daarvoor."

"Maar in de eerste helft vond ik dat we onszelf als grootste tegenstander hadden. We misten overtuiging en maakten fouten die we normaal niet maken. Dat had niks te maken met niet kunnen. Ik denk dat het angst was. En dat is een slechte raadgever. Die goal kwam uit de lucht vallen. Dat was een tegenvaller", aldus een tevreden coach.

Poule G
In deze verliezerspoule speelde Litouwen tegen Wit-Rusland, wat een doelpuntenrijke wedstrijd werd: 4 tegen 3. Litouwen komt op 3 punten, de Wit-Russinnen hebben nog geen punten gescoord. Spanje liet zien dat het toch wel kon hockeyen, want met 6-0 werd tegenstander Frankrijk van het veld gespeeld. In de poulefase behaalden de Spaansen geen punten. Daarmee komt Spanje op 3, Frankrijk bleef op 0 punten staan.

Submitter:  Bron: FOK!sport