Volleybalsters verslaan Dominicaanse Republiek

De zegereeks in de World Grand Prix van het Nederlands Dames Volleybalteam gaat gestaag door. Vanmorgen won het Oranje van Avital Selinger met een afgetekende 3-0 (25-19, 25-15, 25-18) van de Dominicaanse Republiek, dat dertiende op de wereldranglijst staat.

Selinger startte de wedstrijd met spelverdeelster Kim Staelens, Francien Huurman, Ingrid Visser, aanvoerster Manon Flier, Debby Stam, Alice Blom en libero Janneke van Tienen.

De dames startten geconcentreerd aan het laatste duel van deze speelronde (8-5). Via 11-7 liep de ploeg in vorm als snel uit naar 16-11. Kort daarna bracht een ace van Stam 20-16 op het scorebord. De Dominicaanse Republiek vocht zich terug tot 22-19, waarna Selinger zijn team even naar de kant haalde. Na een ace van Flier en een slimme doortikbal van spelverdeelster Staelens was de eerste set voor Oranje: 25-19.

In de tweede set had Nederland bij de eerste technische time out een voorsprong van twee punten. Via een wederom sterke serviceserie van Staelens liepen de Oranje dames in ťťn keer uit naar 16-9. Door fouten van de Zuid-Amerikaanse vrouwen werd het al snel 19-11. Blom zette een prachtig blok, gevolgd door een snoeiharde aanval. Vervolgens bracht Selinger Robin de Kruijf voor Huurman op servicepositie en volgde snel het eerste setpunt (24-15), dat de meest ervaren speelster aan Nederlandse zijde Visser direct wist te verzilveren: 25-15.

In de laatste set ging het gelijk op tot 9-9 en stond Oranje een puntje voor bij de tweede technische time-out. Toen mocht Flier serveren en liep de succesploeg op het oog gemakkelijk naar een ruime voorsprong, 22-17. De Kruijf kwam daarna weer in het veld voor Huurman en op haar service maakt Oranje het overtuigend af: 25-18.

Hoewel de ploegen dicht bij elkaar staan in de wereldranglijst, was dit een sprekende zege: Amerika had vrijdag nog de grootste moeite met de Dominicaanse dames (3-2).

Topscorers aan Oranje zijde waren dit keer Flier en Huurman, ieder goed voor zeven punten. Visser maakte zes punten voor Nederland, Stam en Blom wisten beiden vijf maal te scoren.