Whitmarsh: "McLaren ontwikkelt MP4-24 door"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft gezegd dat zijn team het hele jaar de MP4-24 door blijft ontwikkelen omdat de renstal op de goede weg lijkt te zijn met de aerodynamica van de auto. Begin dit jaar kwam het Britse team nog veel tekort, omdat de auto niet genoeg neerwaartse druk had.

De huidige auto kan nu wel als goede basis dienen voor 2010 wanneer de regels niet te veel veranderen. "We wisten wat we moesten doen, alleen moesten we een manier vinden om dat te bereiken," zei Whitmarsh over het niet competitief zijn van de auto. "Ik denk dat we behoorlijke vooruitgang hebben geboekt met de auto en dat is aan de resultaten af te lezen."

"We gaan door met de ontwikkeling van de auto, maar bovenal willen we een competitieve auto voor volgend seizoen gaan bouwen. De aerodynamische regels voor volgend seizoen veranderen nauwelijks. Alleen is er het verbod op het bijtanken, maar dat zal niet van invloed zijn op het aerodynamische pakket, dus ik denk dat er vertrouwen in kunnen hebben. Tegelijkertijd moeten we niet te veel zelfvertrouwen krijgen."