Terugkeer Schumacher goed voor GP Valencia

De terugkeer van Michael Schumacher is goed nieuws voor de organisatie van de Formule 1-race in Valencia. De komende Grand Prix van Europa zal het waarschijnlijk moeten stellen zonder Renault dat thuisfavoriet Fernando Alonso in de gelederen heeft.

Volgens directeur Carlos Moreno van het organiserende Valmor Sports heeft de terugkeer van de zevenvoudig wereldkampioen naar de Formule 1 gezorgd voor een boost in de verkoop van de kaarten. Tegen persbureau DPA zei hij dat er 10.000 extra kaarten aan de man werden gebracht. "De week ervoor waren het maar 6.500."

Moreno zei dat er nu ongeveer de helft van de 75.000 kaarten voor de race van 23 augustus verkocht zijn. "Het nieuws over zijn terugkeer werd in dezelfde week bekend als de mogelijke afwezigheid van ... Fernando Alonso. Daarom is de ticketprijs nu deels gecompenseerd."

Voor een impressie van het stratencircuit van Valencia kijk hier voor deel 1 en deel 2 van een reportage over de baan die rond de haven van de Spaanse stad aangelegd is.