Hockeyvrouwen spelen gelijk tegen Spanje

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben hun tweede oefenduel voor het komende EK hcokey tegen Spanje met 1-1 gelijkgespeeld. Oranje kwam in de twintigste minuut via Claire Verhage op 1-0. Voor rust maakte Huentes uit een strafbal gelijk.

De Oranje-vrouwen gingen furieus van start. Binnen vijf minuten versierde de ploeg twee corners. Met name Naomi van As was in de beginfase gevaarlijk. Tot doelpunten leidde het echter niet. In de twintigste minuut was het wel raak. Uit de vijfde corner van de wedstrijd scoorde Claire Verhage.

De corners, die bij afwezigheid van de geblesseerde Maartje Paumen werd genomen door Wieke Dijkstra (slag) of Fieke Holman (push), liepen stroef. Spanje kwam niet in de buurt van het Nederlandse doel, tot in de dertigste minuut. De eerste Spaanse corner belandde op de voet van Marilyn Agliotti, die op de doellijn stond. De strafbal die daarvoor gegeven werd, werd benut door Huentes (1-1).

In de tweede helft probeerde Oranje de Spaanse defensie onder druk te zetten, maar de Spaanse organisatie hield stand. Nederland speelde te onnauwkeurig om de Spanjaarden met evengrote cijfers te verslaan als maandag; toen werd het 5-2. Nu strandden de Nederlandse aanvallen al voor de cirkel.

Spanje speelde erg defensief en Oranje had daar zichtbaar moeite mee. Keepster Inge Vermeulen zag Spanje in de slotfase enkele keren in de cirkel verschijnen, maar hield in de tweede helft haar doel schoon. De keepster van SCHC keepte een uitstekende wedstrijd.

Bondscoach Herman Bondscoach Kruis vertelde dat de ploeg er nog niet is: "In elke voorbereiding speel je een slechte wedstrijd. We hadden niet de energie die we in de eerste wedstrijd tegen Spanje wel hadden. Natuurlijk is dat jammer, maar ook ergens wel begrijpelijk. We zitten nog in de opbouwfase, de dames hebben pas twee trainingen en twee wedstrijden achter de rug."

Beide ploegen treffen elkaar donderdag (12.00 uur) voor de derde en laatste keer. De locatie is dan opnieuw het Wagener Stadion.