Rossi verwacht sterk einde van Honda

Valentino Rossi denkt dat Dani Pedrosa en Andrea Dovizioso, beide rijders uit de Honda-renstal, geduchte concurrenten zijn voor de overwinning in tweede deel van het seizoen in de MotoGP.

Tijdens de Grand Prix van Amerika op Laguna Seca behaalde Honda, na een jaar zonder, weer een overwinning. Na Amerika behaalde Honda ook nog eens de eerste plek in Donington.

Met nog zeven races te verrijden kunnen de Honda coureurs, mocht er niets opmerkelijks gebeuren, geen wereldkampioen meer worden, maar de coureurs kunnen wel een belangrijke rol gaan spelen in wie de uiteindelijke winnaar gaat worden in de koningsklasse. Valentino Rossi is zich daarvan bewust. De Italiaan, op dit moment vakantie aan het vieren in Los Angeles, verwacht dat de Honda's niet zomaar zullen afhaken.

"Ik denk dat Honda zeer competitief zal zijn in de laatste zeven wedstrijden van dit seizoen, het lijkt erop dat ze een aantal problemen, die ze de laatste tijd hadden, hebben weten op te lossen. In de laatste paar wedstrijden waren ze erg snel dus in de komende zeven wedstrijden zullen we zeker rekening met de Honda's moeten houden. Het zal daardoor allemaal zeker spannender worden wie uiteindelijk de wereldtitel gaat behalen," verklaart Rossi.

De eerstvolgende race waar de Honda-coureurs Rossi dwars kunnen liggen is het circuit van Brno. Rossi zal hier aan de start verschijnen met 25 punten voorsprong op teamgenoot Jorge Lorenzo.