Massa mag thuis verder herstellen

Ferrari-coureur Felipe Massa heeft het Albert Einstein hospital in Sao Paulo verlaten. De Braziliaan onderging in het ziekenhuis een serie tests en mag nu thuis verder herstellen. Massa raakte ruim een week geleden zwaargewond toen hij geraakt werd door een veer van de auto van Rubens Barrichello.

Hij werd in Budapest geopereerd en mocht negen dagen later al weer naar huis. In Brazilië heeft de Ferrari-coureur een serie tests ondergaan die volgens een verklaring van Ferrari goed verlopen zijn. "Felipe is opzienbarend snel hersteld," zei zijn persoonlijke arts Dino Altmann. "We hebben een serie uitgebreide tests uitgevoerd en de uitkomsten hiervan zijn zeer bemoedigend. Daarom hebben we samen met de medici beslist dat het niet meer nodig is om medisch verder in te grijpen. Het beste voor hem is om naar huis te gaan en daar rustig bij te komen en te herstellen."

Voorlopig is zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher de vervanger van Massa. Het is nog onduidelijk wanneer de Braziliaan terug zal keren in de Ferrari F60. Als het Massa ligt is dat zeer snel. "Ik voel me nu al een stuk beter en ik wil zo snel mogelijk volledig hersteld zijn om weer achter het stuur van de Ferrari plaats te kunnen nemen."