Weber was tegen rentree Schumacher

De manager van Michael Schumacher, Willi Weber, was tegen een terugkeer van de Duitser in de Formule 1. Volgens Weber zou men hoge verwachting van Schumacher kunnen hebben, die de Duitser mogelijk niet waar kan maken

Woensdagavond maakte Schumacher bekend dat hij terug zal keren in de Formule 1 als vervanger van Felipe Massa die nog steeds herstelt van zijn crash. De geruchten over Schumachers terugkeer vonden haar basis na een verklaring van Sabine Kehm, de woordvoerster van de Duitser.

Kehm vertelde tegenover de pers dat Schumacher zijn verplichtingen aan Ferrari zal nakomen, ook als dat betekent dat hij opnieuw in de auto moet stappen. Weber reageerde direct op de verklaring door te ontkennen dat zijn coureur de vervanger van Massa zou worden.

Na het voorval zegt Weber tegen de Duitse Tagesspiegel dat hij Schumacher had afgeraden om terug te keren in de Formule 1. "Het probleem is de hoge verwachting van mensen. Als zij hem (Schumacher, red.) in de auto zien stappen, willen ze dat hij wint", legt Weber uit.

"Ferrari heeft hem gevraagd en hij kon geen nee zeggen", vervolgt de manager. "Het is zeker positief voor de sport, de media en de fans. Of het goed is voor ons, zal moeten blijken."