Button begint zich zorgen te maken over prestaties

Jenson Button begint zich een beetje zorgen te maken over zijn voorsprong in het kampioenschap. In de eerste zeven races van het seizoen won hij alleen de race in China niet, maar in de laatste drie races behaalde hij slechts 9 punten. Zijn voorsprong op Red Bull-coureur Mark Webber is daarom teruggelopen naar 18,5 punten.

"In drie races is Webber vijftien punten op me ingelopen. Dat is echt veel", aldus Button in het Britse blad Autosport. "In dit tempo heeft hij me over vier races ingehaald, terwijl er nog zeven te gaan zijn. Ik zit dus niet in een comfortabele positie, maar we kunnen er momenteel niet veel aan doen. We moeten de data bestuderen, maar daar moeten we twee weken op wachten, omdat de fabrieken twee weken dicht moeten tijdens de zomerstop. Dat is behoorlijk vervelend."

"Als we zo blijven presteren als nu, is het onvermijdelijk dat we worden gepasseerd", vervolgde hij. "Het is alsof we de gele trui in de Tour de France hebben, maar weten dat we in de bergen niets kunnen uitrichten en worden ingehaald."