[MotoGP] Rossi op pole op Donington

Valentino Rossi heeft op Donington Park de poleposition voor zich opgeëist. De kampioenschapsleider ging op het Britse circuit in 1:28.116 rond en bleef hiermee Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo voor. Casey Stoner zal als vierde van start gaan.

Rossi was in de kwalificaties duidelijk de snelste de Italiaan klokte de poletijd tien minuten voor het einde van de kwalificatie en verdere pogingen om deze tijd aan te scherpen brachten hem nog driemaal onder de 1:28.2 grens.

"Voor mij is het een verrassing, omdat we vanochtend niet op de harde banden hebben gereden," zei Rossi. "Gelet op de goede prestaties van de anderen zouden we vanmiddag goede grip gehad moeten hebben, maar ik kwam in de problemen op het moment dat we de harde banden er onder zetten. Ik had niet genoeg grip om te pushen en mijn rondetijden waren slecht. Daar moeten we nog aan werken."

"Met de zachte banden erop hadden we een zeer goede grip. Mijn motor stuurde en liep op de snelle delen van het circuit zeer goed, dus we hebben goed werk verricht. Ik ben blij met de poleposition, want het kwam als een verrassing."