[AT] Uitslag Atlético Madrid - Ajax

Ajax heeft haar eerste wedstrijd op het Amsterdam Tournament met 3-3 gelijkgespeeld tegen Atlético Madrid. Een goedkoop gekregen penalty zorgde in de laatste minuut toch nog voor de verdiende gelijkmaker voor de Amsterdammers.

Ajax begon goed aan de wedstrijd tegen Madrilenen. De ploeg van Martin Jol zette de tegenstander onder druk en liet de bal snel rond gaan. Na acht minuten scoorde Dario Cvitanich al de 1-0 op aangeven van Luis Suárez. Toch was het bij rust 2-1 voor Atlético omdat Simão en Sergio Agüero het net wisten te vinden.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig, maar Dennis Rommedahl bracht nieuw elan in de wedstrijd. Nadat ook Miralem Sulejmani het veld had betreden zocht Ajax de aanval. De Serviër ging na zeventig minuten door aan de linkerkant en bezorgde de bal na een mistrap van John Heitinga op het hoofd van Rommedahl die de 2-2 aan liet tekenen. Niet veel later had de Deen een negatieve hoofdrol door de bal zomaar in te leveren bij Aguero die Maxi Rodriguez voor de goal van Stekelenburg bediende: 3-2.

In de slotfase van de wedstrijd kregen Sulejmani, Suarez, Rommedahl en Jan Vertonghen kansen, maar zij kregen de bal niet in het doel. Toch kwam Ajax nog op gelijke hoogte, want Rommedahl viel in de laatste minuut gemakkelijk in het strafschopgebied van Atlético en Eric Braamhaar zag er een strafschop in. Suárez wist wel raad met deze buitenkans en tekende de verdiende gelijkmaker aan.