[AT] Uitslag Sunderland - Benfica

Het Portugese Benfica is het Amsterdam Tournament prima begonnen. De Portugezen wonnen met 2-0 van Sunderland dankzij treffers van Oscar Cardozo (strafschop) en Maximiliano Perreira.

Voetballend gezien kwam Benfica met een veel beter team binnen de lijnen dan Sunderland. Met spelers als Pablo Aimar, Angel di Maria en Javier Saviola beschikken de Portugezen over uitstekende spelers. Aimar en Saviola waren voor een groot deel ook verantwoordelijk voor de 1-0.

De aanvallende middenvelder gaf de bal mee aan de kleine spits, die vervolgens binnen de beruchte lijnen op de hakken werd getrapt door Danny Collins. Spits Oscar Cardozo schoot de penalty onberispelijk binnen: 1-0.

Waar het duel in de eerste helft bij tijd en wijle een behoorlijk pittig karakter had, werd de confrontatie in de tweede helft een stuk matter. Dit kwam vooral door de goal van rechtsback Maximiliano Perreira, die een foute pass van Kieran Richardson afstrafte door de bal hard achter doelman Marton Fulop te jagen: 2-0.

Sunderland kon daar maar weinig tegenover stellen. Slechts door standaardsituaties en enkele ingevingen van Steed Malbranque konden The Black Cats gevaar stichten, maar tot doelpunten leidde dit niet.

Dankzij het puntensysteem van het Amsterdam Tournament staat Benfica na één wedstrijd al op vijf punten. Later op de avond treffen het thuisspelende Ajax en Atlético Madrid elkaar.