Webber ook in 2010 bij Red Bull

Mark Webber zal ook volgend seizoen voor Red Bull Racing rijden. De Australiër verlengde deze week zijn contract bij het Oostenrijkse team dat dit jaar meedoet om de prijzen in de Formule 1. Zo won Webber twee weken geleden in Duitsland zijn eerste Grand Prix.

"Ik ben blij dat we Mark ook voor 2010 aan ons verbonden hebben," zei teambaas Christian Horner. "Hij heeft dit seizoen veel toewijding en doorzettingsvermogen laten zien, zeker na dat ongeval met de mountainbike afgelopen winter. Zijn recente resultaten tonen aan dat hij in de vorm van zijn leven is, zeker na de winst in Duitsland, en hij is gemotiveerd om op het hoogste niveau te presteren. Het was daarom een makkelijke beslissing om zijn contract te verlengen. We denken dat de rijdersline-up met Mark en Sebastian Vettel een van de sterkste is in de sport."

Webber was zeer blij met zijn contractverlenging. "Ik ben erg blij dat Red Bull en ik overeen zijn gekomen dat ik in 2010 weer mag racen. In de eerdere moeilijkere jaren heb ik al genoten van de samenwerking en in deze periode waarin het fantastisch gaat, is dat alleen maar meer geworden. We krijgen een spannend einde van het kampioenschap en ik kijk er daarnaast naar uit om de RB6 te helpen ontwikkelen en racen in het wereldkampioenschap 2010."