De Zeeuw alsnog naar Ajax

Demy de Zeeuw speelt komend seizoen alsnog voor Ajax. De Amsterdammers en AZ, de huidige werkgever van de middenvelder, moeten nog wel wat plooien gladstrijken, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn.

Voor De Zeeuw ligt in Amsterdam een contract voor de duur van vier jaar klaar. Bij AZ had de 26-jarige speler nog een overeenkomst, die tot medio 2011 doorliep. De middenvelder zal vanavond een medische keuring ondergaan, waarna de verwachting is dat hij zijn nieuwe verbintenis zal ondertekenen.

De Zeeuw was in het afgelopen seizoen een belangrijke pilaar bij AZ. De afgelopen jaren was de speler al dichtbij een overgang naar Hamburger SV en Ajax, maar deze transfers gingen uiteindelijk niet door. Martin Jol, trainer van de club uit de hoofdstad, liet eerder al weten de speler graag bij zijn selectie te willen hebben.

In eerste instantie leek het er echter op dat De Zeeuw niet naar Ajax zou vertrekken. AZ wilde de middenvelder namelijk niet aan een concurrent verkopen, maar de Alkmaarse formatie is nu alsnog overstag gegaan. De voetballer speelde voor AZ 119 wedstrijden in de Eredivisie en trof hierin vijftien keer doel. Zijn carrière als voetballer begon in het seizoen 2001/2002 bij Go Ahead Eagles.

Update:

Ajax en AZ hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Demy de Zeeuw. Hierdoor is het vertrek van de middenvelder bij de Alkmaarders een feit.