Vettel verdedigt Alguersuari

Red Bull-rijder Sebastian Vettel komt op voor de onervaren Jaime Alguersuari, die vanaf dit raceweekend de opvolger is van de bij STR ontslagen Sébastien Bourdais. Andere F1-coureurs maakten zich zorgen om Alguersuari die nog niet eerder in een F1-bolide heeft gereden.

Vooral Felipe Massa en Mark Webber hadden kritiek op de jonge Spanjaard, de jongste F1-coureur ooit. "Ik ben verbaasd dat een team zo’n jongen in de auto zet. Wat mij betreft is het fout. Mijn eigen debuut kwam eigenlijk al te vroeg voor me, maar ik had tenminste nog de hele winter meegedraaid en veel tests gedaan. Hij kan zichzelf heel snel opbranden", zei Massa in Hongarije.

Vettel zegt echter dat het niet mogelijk is om veel te rijden in een Formule 1-wagen omdat het testen tijdens het seizoen verboden is. "Ik hoorde dat Mark niet zo blij was met het feit dat Jaime dit weekend rijdt."

"Ik denk dat je je alleen maar druk kan maken over de regels. Je hebt nu een coureur die nog geen enkele test heeft gereden. Het is extreem moeilijk voor een jonge coureur, hoe oud hij ook is. Je hebt maar twee dagen om jezelf te bewijzen. Je moet je eigen weg vinden en ik denk dat hij van meerdere personen advies zal krijgen. Je weet niet na één weekend of hij snel genoeg is of niet. Iedere coureur moet op zijn eigen manier ervaring vinden", aldus de Red Bull Racing-coureur.