Sastre mist respect in de Tour

Carlos Sastre heeft de rustdag van de Tour de France gebruikt om zijn gal te spuwen. De kopman van Cervélo Test Team rijdt vooralsnog een anonieme wielerronde en heeft bijna vier minuten achterstand op leider Alberto Contador.

"Sinds de start in Monaco, heb ik het gevoel dat er een sfeer hangt waarin niemand wil dat ik de Tour weer win," liet Sastre, die La Grande Boucle vorig jaar op zijn naam schreef, weten. "Ik ben niet behandeld zoals het hoort, niet door de pers en ook niet door de organisatie. De interne tweestrijd tussen Armstrong en Contador heeft alles overschaduwd in de pers. Alle vragen gaan daarover. Dat is respectloos."

Sastre ging verder met de woorden: "De pers legt ook veel druk op mijn schouders. Ze sporen mij aan om aan te vallen. Ik moet de Tour van de saaiheid redden. Maar daarvoor ben ik niet hier. Ik ben niet de geest in de fles. De rit naar de Ventoux is de belangrijkste rit voor mij. Ik wil die rit winnen om een speciale reden. Op 9 september organiseert mijn fanclub in België een evenement voor kinderen met kanker. Sommige zaken zijn belangrijker dan Tourwinst."