Breukink: "Menchov is geknakt"

Gisteren was het opnieuw een teleurstellende dag voor Rabobank. Tijdens de rustdag zal de ploeg zich gaan voorbereiden op de laatste week, die zeer waarschijnlijk de beslissing zal gaan brengen.

Rabobank doet op geen enkel vlak meer mee, wat in de ogen van Erik Breukink pijn doet. "Aan het begin van de klim reden Denis Menchov en Laurens ten Dam nog vooraan in de koers," begon de ploegleider van Rabobank zijn verhaal. "Maar Menchov kon in het harde geweld niet meedoen. Hij heeft het nog wel geprobeerd, maar uiteindelijk niet aangedrongen. Toen hij niet mee kon, is hij geknakt."

Het zou kunnen dat Menchov zich nog in de strijd om een dagzege kan mengen. "Hij zal nu wel de ruimte krijgen, maar de vraag is hoe de vorm na de rustdag is. Dinsdag moeten we verder kijken," was de reactie van Breukink.

Ook Frans Maassen, de tweede ploegleider van de Nederlandse wielerformatie, was somber gestemd. "Denis is gisteren duidelijk tekort geschoten. We hadden vanochtend nog goede hoop, want we zagen de afgelopen dagen verbetering bij hem. We zullen ons nu op ritten moeten concentreren. Ik denk dat hij zich dat gisteren ook realiseerde en daarom maar heeft zitten sparen. Tenminste, dat hopen we."