[DSC] Euser pakt pole op Zolder

Komend weekend leek voor Cor Euser de uitgewezen mogelijkheid om zijn achterstand in het kampioenschap op de Engelsman Martin Short in te krimpen. Door verplichtingen elders moet de Mosler-coureur namelijk verstek laten gaan waardoor hij bij voorbaat al van punten uitgesloten is.

Euser moet dit weekend echter noodgedwongen in een andere Marcos stappen dan zijn vertrouwde LM600 en menigeen dacht dan ook dat het voor Euser wel eens moeilijk kon worden om zich vooraan in de strijd te mengen. Niets bleek minder waar, want Euser noteerde met de Marcos Mantis waar in het verleden de Portugees Jose Bermudez de Castro de snelste tijd. In de Supersport I-divisie ging de pole naar René Wijnen en Pieter Dubois, die op Circuit Zolder altijd snel zijn met de wendbare Méganes.

Euser kreeg zijn pole position niet cadeau, want De Graaff en Ribbens moesten met hun ETEC-Viper slechts 0,070 seconden toegeven op de snelle Marcos-coureur. Berry van Elk behaalde een derde positie door een tijd van 1:34.688 te noteren. Dit was slechts 0,387 seconden langzamer dan Euser. Ook de nummer vier van de kwalificatie bleef binnen een seconde van de polesitter. Het waren Peter Versluis en David Hart die deze plek opeisten. Zij rijden dit weekend samen met de Ferrari F430 GT2 waarmee Versluis de vorige race op Spa debuteerde.

Dat de Renault Mégane Trophy’s van Carworld Motorsport snel zijn op Circuit Zolder werd maar weer eens duidelijk tijdens de kwalificatie. René Wijnen en Pieter Dubois eisten de eerste positie voor zich op, voor teamgenoot Erol Ertan. Op de derde positie vinden we de leiders in het kampioenschap, Nol Köhler en Henk Haane, terug. Zij waren in de kwalificatie 0,5 seconden langzamer dan de polesitter. Knap op de vierde positie starten morgen vader en zoon Frijns met de Porsche 997 GT3. Zij hoefden ook minder dan een seconde toe te geven op het duo Wijnen/Dubois.

In de Supersport II-divisie noteerde Bert van de Zweerde al zeer vroeg een snelle tijd waar de concurrentie niet aan kon komen. Bob Herber verloor bovendien kostbare tijd door in de beginfase bij de eerste bocht in het grind te belanden. Na een tiental minuten kon de Saker-coureur zijn weg vervolgen. Teamgenoot Milko Tas positioneerde de Saker GT later in de kwalificatie toch nog op een vierde positie. Achter Bert van de Zweerde, die een tijd van 1:41.808 noteerde, pakten de gebroeders Monster knap een tweede positie. Met een tijd van 1:43.398 waren zij net iets sneller dan JR Motorsport-coureur Pieter van Soelen. Hij noteerde met zijn BMW 132 GTR een tijd van 1:43.529. Opvallend waren de geringe marges binnen het veld. De nummers twee tot en met acht kwalificeerden zich namelijk binnen een seconde van elkaar.

Nik de Jong en Koen Bogaerts waren in de Sport-divisie weer bovenaan de tijdlijst te vinden, maar zij kregen deze positie niet cadeau. Laurens de Wit stond namelijk lang op de eerste positie en een setje nieuwe banden waren er bij Bogaerts/de Jong voor nodig om deze eerste positie terug te pakken. Uiteindelijk noteerde het duo een tijd van 1:45.972 en daarmee waren ze ruim een seconde sneller dan de concurrentie. Willem van der Kooi en Ben Verwoerdt waren vandaag ook voorin te vinden, zij noteerden een derde tijd. Braspenning Racing, dat op Spa Francorchamps niet aanwezig was, plaatste zich ook met drie bolides in de top tien, waarbij het duo Kruyt/Braspenning zelfs op de vierde positie terecht kwam. Opvallende naam in de top vijf was die van nieuwkomer Stephan Poldermans. Poldermans komt dit weekend met een Renault Clio 2.0 RS uit voor Spirit Racing en was met een tijd van 1:48.978 goed voor de vijfde positie.

Submitter:  Bron: FOK!sport