Vatanen niet blij met standpunt Mosley

Voormalig rallycoureur Ari Vatanen is niet blij met de uitspraak van Max Mosley dat hij Jean Todt steunt bij diens kandidaatstelling voor het FIA-presidentschap. Mosley maakte eerder deze week zich niet meer verkiesbaar te stellen als FIA-president en gaf in zijn brief Todt aan als beste kandidaat.

Vatanen vindt het vreemd dat Mosley Todt steunt, omdat hij nog bij de oude garde hoort. "Hoewel ik de FIA stevig bekritiseerd heb, heb ik dat nooit tegen Mosley zelf gedaan," zei de Fin tegen AS. "Het is niet goed dat een leider zolang aanblijft en wanneer dat gebeurt, dan is verandering het beste dat kan gebeuren. Ik representeer die verandering, een nieuw tijdperk met frisse ideeën."

"Jean Todt vertegenwoordigd de oude garde en het is niet juist dat Mosley een leider door wil drukken en dat daarbij de macht van de federatie misbruikt wordt om zijn campagne te ondersteunen. De FIA is geen koninkrijk, maar een republiek waar een leider democratisch gekozen dient te worden."

"Bij Ferrari willen ze niet dat Todt president wordt, omdat dat de sport minder geloofwaardig maakt. Hetzelfde gebeurt als het Ross Brawn of Flavio Briatore zou betreffen. De FIA-president moet neutraal zijn," zei Vatanen wiens claim over Ferrari niet waargemaakt kan worden, omdat het Italiaanse team officieel neutraal is.