Bourdais denkt aan juridische stappen

De door Scuderia Toro Rosso aan de kant gezette Sébastien Bourdais overweegt juridische stappen tegen het Italiaanse team. De Fransman meent dat het team contractbreuk pleegt, omdat er geen reden voor zijn ontslag zou zijn.

"Ik ben erg teleurgesteld en geschokt over de beslissing van Scuderia Toro Rosso om me niet tot het einde van het huidige seizoen te laten rijden. In mijn ogen komt Scuderia Toro Rosso daarmee de contractuele verplichtingen niet na. Bovendien denk ik niet dat er iets in mijn gedrag de beslissing van het team rechtvaardigt. Ik laat mijn advocaten de situatie dan ook bekijken om de mogelijkheden van juridische stappen te onderzoeken," zei Bourdais in een verklaring.

"Nog frustrerender vind ik het, dat de beslissing vlak voor de Hongaarse Grand Prix is genomen. Daar zal een nieuwe pakket competitieve onderdelen worden geïntroduceerd, waarmee de huidige moeilijkheden worden overwonnen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met dat pakket goede resultaten had kunnen behalen om het team tevreden te stemmen."

De Fransman dankt in ieder geval ieder voor hun steun die ze hem hebben gegeven in de 1,5 jaar dat hij in de Formule 1 actief was. "Ik wil al mijn fans nog wel bedanken voor hun steun. Mijn motivatie is niet verminderd, en ik blijf toegewijd aan mijn Formule 1-project, waar ik een carrière in de Verenigde Staten voor heb opgegeven."

Een vervanger voor Bourdais heeft Toro Rosso nog niet. Naar verwachting zal het Jaime Alguersuari worden die recentelijk benoemd is tot nieuwe reserverijder voor beide Red Bull-teams. De Spanjaard rijdt nu nog in de World Series by Renault.