McLaren wil in Hongarije winnen

Het Formule 1-team McLaren lijkt de weg naar boven weer te hebben gevonden. Het Britse team maakte in Duitsland met een nieuw aerodynamisch pakket een grote stap voorwaarts en in Hongarije zouden Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen voor de overwinning moeten gaan.

De Hungaroring zou de MP4-24 goed moeten liggen en met de updates die 0,7 seconden per ronde opleveren denkt teambaas Martin Whitmarsh dat ze een reële kans op winst hebben. "Er was vooruitgang in Duitsland en we moeten blijven pushen om voor de volgende race nog betere resultaten te behalen. We gaan altijd voor de overwinning, maar hebben niet altijd het materiaal er voor. Hopelijk hebben we in Hongarije wel het materiaal om er helemaal voor te gaan."

McLaren werkt ondertussen al aan de auto van 2010 die er radicaal anders uit gaat zien ten opzichte van de huidige auto. "We gaan het kampioenschap van dit jaar niet meer winnen, dus volgend jaar moeten we beter voor de dag komen. We werken nu al veel meer aan de auto van volgend jaar dan dat we op het zelfde tijdstip vorig jaar deden, maar we moeten zorgen dat we niet afgeleid worden."