McLaren: "Fantastisch resultaat behaald"

Het Formule 1-team van McLaren behaalde zaterdag in de kwalificatie op de Nürburgring haar beste resultaat sinds lange tijd. Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen wisten goed van de veranderende weersomstandigheden te profiteren en starten morgen als vijfde en zesde.

"Ik ben erg blij om in Q3 te zijn," zei Hamilton. "Het is een groot verschil voor ons dit jaar en het team heeft goed werk verricht. De condities veranderden vaak en ze hebben fantastisch werk verricht door ons op het juiste moment met de juiste banden op het circuit te hebben. Jammer genoeg werd de baan nog wat beter nadat ik mijn beste tijd had neergezet, maar voor Heikki en mij om als zesde en vijfde te eindigen is een geweldig resultaat. We zijn in de positie om voor het podium te vechten, maar het verslaan van de Red Bulls en de Brawn GP's zal lastig worden. Ik heb er geen problemen mee als het morgen regent, maar was ik zou willen is een strakke race."

Zijn teamgenoot Kovalainen was ook erg blij met het resultaat. "Het was vandaag veel beter dan verwacht. Ik had de juiste bandenkeuze in Q2 toen de condities het lastigst waren. Dit resultaat is bemoedigend voor iedereen in het team en mijn auto werkte veel beter dan in vorige races. Het team werkt erg hard om de auto te verbeteren en we boeken vooruitgang. Tenslotte is het fantastisch om bij de thuisrace van Mercedes Benz het beste kwalificatieresultaat van het jaar te boeken. Ik denk dat zij de beste motor in de Formule 1 gebouwd hebben en erg trots zijn op het resultaat van vandaag."