[WBD] Federer klopt Karlovic en pakt record

Roger Federer is er in geslaagd om de halve finale van Wimbledon te bereiken. De Zwitser klopte servicekanon Ivo Karlovic met 6-3 7-5 en 7-6 (3).

Federer bleef rustig in de servicegames van de Kroaat en slaagde er in om zijn service te lezen. "Ik kon zijn service goed lezen en retourneren. Dat was ook vooraf ook mijn plan," zei de Zwitser na afloop. Mede door zijn eigen goede service kwam hij nimmer in de problemen tegen de Kroaat die dit jaar op het heilige gras al 160 aces had geslagen.

"Je weet dat het ontzettend moeilijk wordt om zijn service te breken. Ik ben blij dat ik toch twee keer zijn servicegame heb kunnen pakken en dat ik uiteindelijk heb gewonnen."

Daarnaast pakte Federer nog een record mee. Het was namelijk al de 21e maal op rij dat de Zwitser in een halve finale van een Grand Slam-toernooi zit. "Ik ben zo blij met dat record. 21 halve finales op een grandslamtoernooi bereiken en dat ook nog op rij. Dat is een behoorlijk aantal en het laat zien hoe constant ik ben, dat ik blessurevrij ben gebleven en dat ik heel lang mijn motivatie kan vasthouden."

Mocht Federer het toernooi winnen, dan pakt hij nog een record. Hij zou dan zijn vijftiende Grand Slam-overwinning worden, waarmee hij Pete Sampras definitief voorbij streeft.