Kesler: "Er hebben mensen zitten slapen"

De KNVB besloot woensdag de uitspraak van de burgerrechter inzake de licentie van Fortuna Sittard te accepteren. Directeur betaald voetbal Henk Kesler geeft dan ook toe dat de bond niet goed heeft gehandeld in deze kwestie.

De KNVB besloot enkele weken geleden de licentie van Fortuna Sittard voor het seizoen 2009/2010 in te trekken vanwege de financiële problemen bij de club. De Limburgers stapten vervolgens naar de burgerrechter, die hen gelijk gaf en bepaalde dat de bond de licentie moest teruggeven aan Fortuna.

"Mensen hebben gewoon zitten slapen, dat is duidelijk," zei Kesler in Zeist tijdens een persmoment over de licentie- en beroepscommissie van de KNVB. "Er zijn procedurele fouten gemaakt. Dat erkent de KNVB. Hier moeten we lering uit trekken en indien nodig regelementsaanpassingen doen. Dat kan al gebeuren tijdens de najaarsvergadering."

De fouten zullen waarschijnlijk geen al te zware gevolgen hebben voor de betrokkenen, aldus Kesler."Dat gebeurt elke dag. Ook een minister-president moet zich wel eens verantwoorden. Wij zijn geen slechte verliezers."