Trulli hoopt op extra snelheid in Duitsland

Op 12 juli strijkt het Formule 1-circus in Duitsland neer. Voor Jarno Trulli en Timo Glock zal dit een belangrijke race worden, aangezien de fabriek van Toyota op enkele tientallen kilometers afstand van het circuit ligt.

Toyota heeft al aangekondigd om in Duitsland met meer nieuwe onderdelen aan de start te verschijnen. "We hadden al een paar nieuwe onderdelen meegenomen naar de Britse Grand Prix, en die hielpen zeker. Het blijft echter lastig om het gat met de rivalen te dichten, omdat ook zij natuurlijk blijven ontwikkelen," lichtte Trulli toe. "Op de Nürburgring zullen we natuurlijk ook wat nieuwe onderdelen op de auto hebben. Hopelijk geven die ons wat extra snelheid."

"De Duitse Grand Prix is natuurlijk niet mijn thuisrace, dat is Monza, maar als Toyota-coureur heb ik een paar 'tweede thuis'-races, en Duitsland is daar één van," ging de Italiaan verder. "De Nürburgring staat dicht bij de fabriek, dus voor veel mensen in het team is het een heel speciale race. Ik bewaar ook goede herinneringen aan deze baan, want in 1999 pakte ik hier mijn eerste podiumplaats in de Formule 1."

Vorig jaar werd de Grand Prix van Duitsland op Hockenheim verreden. Trulli viel toen net buiten de punten en pakte een negende plaats. Glock kende in dat jaar een minder goede race, aangezien hij bij een crash betrokken was. Het rechterachterwiel van de bolide van de coureur brak namelijk af. De Duitser zou uiteindelijk één nachtje in het ziekenhuis moeten blijven, waarna hij weer naar huis mocht.