Valverde niet naar Tour de France

Alejandro Valverde zal dit jaar niet aan de Tour de France deelnemen. Dit is geen besluit van de organisatie van de Franse wielerronde (ASO) of het Court of Arbitration for Sport (CAS), maar van zijn eigen ploeg.

Caisse d'Erpagne, zijn huidige werkgever, wil namelijk geen risico met Valverde nemen. Op dit moment loopt er nog een rechtszaak tussen de wielrenner en het CAS, waarin het Comitato Olimpico Nazionale Italiano (CONI) wordt aangeklaagd. "Maar het CAS zal geen uitspraak doen voor de start van de Tour, op 4 juli in Monaco. Daarom zien wij ons genoodzaakt Valverde thuis te laten," is in een persbericht van de ploeg te lezen.

"Het onrecht dat Valverde wordt aangedaan brengt onze sponsor onherstelbare schade toe. Caisse d'Epargne verdient het niet op deze manier voor zijn inzet voor de sport bedankt te worden. Het is ook jammer voor de supporters, die het in de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar zonder 's werelds nummer een moeten stellen, en voor Valverde zelf, die dit jaar andere doelen opgaf om zich beter op de Tour voor te kunnen bereiden."

In het verleden won Valverde drie ritten in La Grande Boucle en wist de Spanjaard tot twee keer toe in de top tien van deze wielerronde te eindigen.