Domenicali: "KERS is een dure flop"

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali noemt de introductie van het Kinetic Energy Recovery System, kortweg KERS, een hele dure flop.

Hoewel de meeste teams tegen de introductie van KERS waren, werd het systeem toch geïntroduceerd in de Formule 1. Tijdens de Britse Grand Prix maakte alleen het team van Ferrari er gebruik van. In het hele seizoen hebben zelfs alleen Ferrari, McLaren, BMW Sauber en Renault het systeem minimaal één keer gebruikt. Veel teams hebben echter miljoenen uitgegeven om het systeem te bouwen, maar vrijwel geen één team lijkt het systeem nog te willen gebruiken. Volgens Domenicali kan er dan ook wel geconcludeerd worden dat de introductie een flop was.

"Ja. Het is simpel dat te zeggen, maar het is zo", zei de teambaas tegen reporters die vroegen of KERS geflopt was. "We zullen er van moeten leren. KERS kan heel veel waarde hebben in straatauto's, maar niet in een omgeving waar wij in verkeren. Wij werken in een race-omgeving waar veel dingen anders zijn. Er worden veel compromisen gesloten om te zorgen dat de auto goed presteert en daar gaat het uiteindelijk toch om."

"De realiteit is dat KERS zoals het er nu staat, niet geschikt is in deze regelgeving. Dat is een feit en daar zullen we van moeten leren. Formule 1 is vitaal om techniek over te dragen van de autosport naar de straatauto's, maar we moeten wel zorgen dat we daar niet te ver in gaan. We moeten wel aan de winnende kant van de sport blijven."