Been: "Onthaal was ongelofelijk mooi"

Feyenoord begon zondag aan de voorbereiding op volgend seizoen. De nieuwe trainer, Mario Been, die terugkeerde op het oude nest, ziet zichzelf niet als verlosser.

Op een persconferentie na afloop van de eerste oefensessie van dit seizoen liet de oefenmeester doorschemeren dat ook buiten Nederland wordt gezien dat Feyenoord niet meer zoals vroeger is. "Als ik op de boulevard in Spanje loop wordt er tegen mij gezegd: sterkte. Dat zegt genoeg."

De taak van Been is naar eigen zeggen om dat respect terug te brengen."Ben ik de verlosser? Die benaming vind ik iets te ver gaan. Ik hoop dat ik bij Feyenoord een steentje kan bijdragen dat er in de toekomst weer met respect over deze club wordt gesproken."

Op grootse wijze werd de 'nieuwe' trainer onthaald tijdens de eerste training. "Het onthaal was ongelofelijk mooi. Ik heb het een paar keer als speler en als assistent-trainer meegemaakt, maar nu voor het eerst als hoofdtrainer. Dat geeft toch een bepaald gevoel. Ontroering is misschien wel het juiste woord, er ging wel iets door me heen."

Tot slot liet Been weten dat er versterkingen kunnen worden gehaald, daar investeerders bereid zijn om geld in de club te pompen. Zij kunnen het niet alleen, Feyenoord moet weer een hecht collectief worden. "Deze ploeg moet winnen, Europees voetbal halen. En iedereen zou daarin mee moeten. Iedereen moet de ego's opzij zetten en als echt team gaan opereren. Als we dat voor mekaar krijgen, dan kan hier weer iets moois ontstaan."