Fisichella: "Stap voorwaarts gemaakt"

Force India-coureur Giancarlo reed in Groot-Brittannië een van de beste races ook. De Italiaan kon het tempo van toppers goed volgen en eindigde op een keurige tiende plaats, op slechts enkele seconden van de als achtste geklasseerde Kimi Räikkönen.

"Een plaats in de top 10 was het doel dit weekend," zei Fisichella. "We dachten dat het lastig zou worden dit weekend, maar vandaag was het een goede race voor mij en we hebben er het maximale uitgehaald. Het was leuk en ik had een goede start waarbij ik veel auto's inhaalde. In de tweede ronde haalde ik zelfs Kubica en de beide Renaults in, dus ik was erg gefocust. Het was zeer belangrijk om dit te doen voor mijn strategie en we startten niet op een erg goede positie door de rode vlag gisteren in de kwalificatie."

"Misschien dat we punten hadden kunnen storen als we verder naar voren hadden kunnen starten, omdat de achtste plaats dichtbij was en ik op het einde sneller was dan Kimi en Timo (Glock, red.). We hebben een grote stap voorwaarts gezet en ik ben het team er erg dankbaar voor. Ik kijk uit naar de volgende races."

Teambaas Vijay Mallya was tevreden over vandaag. "Het was vandaag een erg indrukwekkende race van Force India. We hadden gisteren in de kwalificatie pech met Adrian (Sutil, red.), wat ook voor Fisichella nadelig uitpakte. Wie weet wat had kunnen gebeuren als we verder naar voren waren gestart, omdat we op punten hadden ingezet voor vandaag."

"Niettemin ben ik blij dat beide auto's gefinisht zijn en de betrouwbaarheid is goed. We zijn competitief, houden het tempo goed vol en we hebben vandaag enkele topteams geklopt. Ik ben verheugd dat we langzaam maar zeker er komen. Ik heb goede hoop voor de komende races."

Submitter:  Bron: FOK!sport