Ecclestone: "Teams nog in overleg met Mosley"

Volgens Bernie Ecclestone is Max Mosley nog steeds in gesprek met de FOTA-leden om een oplossing te vinden voor de huidige situatie. De gesprekken zouden vriendelijk verlopen en Ecclestone heeft daardoor nog steeds hoop op een goed einde.

"Iedereen is nog steeds met elkaar in overleg. We hebben allemaal onze eigen ideeën over een oplossing, maar er is tijd genoeg om dat voor volgend jaar uit te praten. Er zijn ook geen problemen onderling, het gaat er allemaal vriendelijk aan toe", aldus Ecclestone.

"Mosley en de teams willen al langer een budgetlimiet introduceren, maar Mosley wilde niet meer wachten op de initiatieven van de teams en introduceerde zelf de budgetlimiet. Hierdoor is de huidige situatie ontstaan. Maar als president van de FIA moet hij wel deel nemen aan de discussies."

"Het wordt moeilijk voor de teams om een eigen serie te starten. Ze zullen tegen allemaal problemen oplopen, waaronder juridische. Maar niemand zal ze tegenhouden om te gaan", aldus Ecclestone over de kansen van de FOTA-klasse. "Wanneer het opgelost gaat worden weet ik niet, maar ik weet wel dat het gaat gebeuren. Het zou me verbazen als er een nieuwe klasse komt."