Jaliens wil AZ in de zomer verlaten

Kew Jaliens wil in de zomer naar een buitenlandse club vertrekken. Dit heeft de verdediger, die nu nog bij AZ onder contract staat, vrijdag laten weten.

"Ik heb zin een andere uitdaging aan te gaan," liet Jaliens aan Voetbal International weten. "Niet meer voor de tiende keer naar NEC en ADO Den Haag. In sportief opzicht heb ik bijna alles bereikt. Kampioen geworden, Oranje gehaald, een WK meegemaakt, de nodige Europese wedstrijden gespeeld. Alleen een buitenlands avontuur ontbreekt nog en ik weet niet of ik een tweede kans zal krijgen."

Naar eigen zeggen wil AZ Jaliens voor twee miljoen euro van de hand doen. "AZ heeft begrip voor mijn standpunt. Ze weten dat ik in vijf jaar nooit heb verzaakt. Ik vervul een voortrekkersrol in de groep," aldus de verdediger, die niet voor elke Europese club wil gaan spelen. "Engeland, Duitsland, Spanje; dat zijn de landen waar ik met mijn cv terecht zou moeten komen. Het kan best een subtopper zijn die geen Europees voetbal speelt. Maar ik ga niet ergens anoniem meehobbelen voor een zakje geld. Dat is mijn eer te na."