Freire gaat opnieuw voor groene trui

Oscar Freire neemt op dit moment deel aan de Ronde van Zwitserland en moest in de afgelopen etappes zijn meerdere erkennen in Mark Cavendish. Toch denkt de Spanjaard al aan prolongatie van de groene trui in de Tour de France.

"Etappes winnen is het belangrijkste," liet Freire in een reactie weten. "Het zal moeilijk worden. Cavendish is niet alleen de snelste ter wereld, maar in Team Columbia heeft hij ook de sterkste ploeg. In de laatste tweehonderd meter verspilt hij veel minder energie dan ik. Daarom is het moeilijk hem te verslaan en naast hem is er natuurlijk meer concurrentie. Maar er is altijd kans."

Freire kan echter nog niet zeggen of Cavendish La Grande Boucle dit jaar zal uitrijden. Vorig jaar deed de Brit, die in dienst van Team Columbia rijdt, dit namelijk niet. "Als je het puntenklassement wil winnen, moet je zorgen dat je er in de lastige ritten bij zit. Hier overleeft hij inderdaad een paar moeilijke etappes, maar de Tour de France is natuurlijk een heel ander verhaal. Ik verwacht dat ik in sommige ritten punten kan halen waar hij niet de finale haalt. En hij moet ook nog maar zien in Parijs te komen. Vorig jaar won hij vier etappes, maar ik de groene trui."